Sommarens godaste potatis
Nypotatisen är här. Den är ju underbar som den är och smakar gott kokad, men jag vill gärna ge ett tips ifall det lämnat över från föregående dag. Dessa potatisar passar som tillbehör till det mesta.
Du behöver (för fyra):
kokt nypotatis
olivolja
1/2 tsk salt
1 burk crème fraîche (150 g)
2 tsk lökpulver
50 g riven parmesan
hackad gräslök
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg potatisen på en ugnsplåt (halvera dem, ifall de är stora) och ringla olivolja över. Rosta potatisarna i ugnen tills de fått en knaprig yta, cirka 20-30 minuter.
Blanda crème fraîche, lökpulver och salt. Lägg de rostade potatisarna i en serveringsskål eller på ett fat, salta potatisen lätt, strö över riven parmesan, klicka över créme fraiche-blandningen samt hackad gräslök. Servera som tillbehör.